Què es pot picar amb vi negre?
Què es pot picar amb vi negre? El vi negre és l’estrella de moltes vetllades i trobades socials. Però què seria un bon vi sense l’aperitiu adequat? Acompanyar un vi negre amb els aperitius correctes és sens dubte la clau per transformar una simple copa en una experiència culinària inoblidable. Aquí et portem una guia pràctica per assegurar-te dels maridatges ideals.
Quins menjars puc menjar amb vi negre?
Vi negre i Formatges | Un Matrimoni Clàssic
Res no diu elegància com una taula de formatges ben seleccionada! Els formatges anyencs com el Manxec, el Gouda i el Parmesà són els companys idonis per a vins negres robustos. És el sabor intens i la textura ferma el que complementa meravellosament els tanins i la riquesa del vi. Per a vins més suaus i afruitats, el que és recomanable és optar per formatges cremosos: un Brie o un Camembert, sense anar més lluny.
Embotits i vins negres | Sabors Intensos
Els embotits com el pernil ibèric, el xoriço i la llonganissa són els sospitosos típics, acompanyants per defecte i una elecció segura. Aquests aperitius de sabor salat i fumat ressalten els matisos complexos de vins negres com l’Ull de Llebre i el Cabernet Sauvignon. Una taula d’embotits elevarà el teu tast de vi a un altre nivell.
Vins negres amb Fruits Secs o Fruites Deshidratades
Ametlles, nous i avellanes; amb la seva textura cruixent i un sabor suaument torrat, van de meravella amb vins negres. Les fruites deshidratades com figues, prunes panses i albercocs són aperitius que afegeixen un toc dolç i mastegable, formen l’equip perfecte amb l’acidesa i els tanins del vi.
vins i Tapes o Munaditos
Què no faltin les tapes! Els típics montaditos són perfectes: combinacions d’ingredients com formatge de cabra i mel, tomàquet i anxoves, o pernil salat amb pebrot. Aquests petits mos plens de sabor són més que ideals per acompanyar una copa de vi negre. Una autèntica explosió de sabors a cada mos.
Negres amb Olives i Encurtits
Les olives i els adobats són un altre aperitiu clàssic que combina perfectament amb el vi negre. Les olives verdes i negres aporten un sabor salat, lleugerament amarg; mentre que els cogombres i cebetes adobades ofereixen una refrescant acidesa que neteja el paladar entre glop i glop.
Vi amb Pa i Oli d'Oliva
Pot semblar el darrer recurs, però un bon pa cruixent banyant amb un oli d’oliva extra verge és un aperitiu extremadament deliciós i vingut de gust com a acompanyant del vi negre. És possible afegir una mica de sal marina i algunes herbes aromàtiques per millorar encara més l’experiència i tornar-la sublim.
Vols saber més del que es pot picar amb vi negre
Ara que saps que l’aperitiu somiat existeix per a cada tipus de vi, coneixes a més la manera de tornar qualsevol ocasió a una experiència gurmet. Descobreix els secrets i aprèn com ser un bon tastador. Des de formatges i embotits fins a fruites deshidratades i olives, hi ha un món de sabors per descobrir que els mediterranis coneixem millor que ningú.
La propera vegada que descobreixis una ampolla del teu negre favorit, no oblidis preparar alguns d’aquests deliciosos aperitius. Estàs convidat al nostre tast de vins Barcelona on aprendràs molt més d’aquest món sorprenent.